Karate voor zelfverdediging

De technieken van RISHINJUKU KARATE zijn effectief. “Muchimi” is de kern van Rishinjuku karate. Het is de juiste werking van een spierketting van de heupbuiger (o.a. iliopsoas) en de spieren aan de het schouderblad. Je lichaam beweegt dan soepel als een zweep, wat ook de vertaling is van “Muchimi” of “zweep-lichaam”. Eens je dit door hebt dan neemt je atletisch vermogen sterk toe. Iedereen, ongeacht de leeftijd, kan hiermee zijn of haar slagkracht sterk verbeterd.

Wil je zelfvertrouwen dan moet je trainen in effectieve technieken. Je mentaal en fysieke veilig voelen brengt je tot rust. Slachtoffers van aanvallen hebben zich al goed met karate kunnen verdedigen. Dit is de SFDOJO filosofie die zelfverdediging (Selfdefense) en het gevecht (Fighting) met elkaar verbind. 

Zelfverdediging

“Op voorhand had ik nooit gedacht wat deze lessen voor me konden betekenen. Dankzij de zelfverdediging voel ik me veel zelfverzekerder en kan ik omgaan met geweld. Belangrijker is ook dat ik weet hoe een situatie te ontmijnen zodat het niet tot geweld moet komen. Onlangs werd er iemand agressief en wist ik exact wat te doen. Ondanks dat ik enkele slagen ontving, werd ik niet geraakt.” Anonieme vrouw

Zelfverdediging is, voor mij en mijn gezin met twee dochters, de kern van karate. Zelfverdediging is zorgen dat jij, je familie en je vrienden op een veilige plaats geraken. 

Karate was oorspronkelijk voor zelfverdediging. Het werd beoefend door de aristocratie en de bodyguards van de koning van Ryukyu, het huidige Okinawa, Japan. De zelfverdedigings technieken van karate zijn eenvoudig en effectief.

Controleer je ‘ego’, de oorzaak van veel conflicten. Als je kan, weglopen. Maar dat is niet altijd een optie. Je kan je kind van 7 jaar niet achter laten met een sprint als jullie aangevallen worden. Dan moet je wel jullie verdedigen. Wil je zelfvertrouwen dan moet je trainen in effectieve technieken van Rishinjuku karate.

Competities om van te leren

TATSUJIN betekent ‘expert’ in het Japans. De TATSUJIN competities van Rishinjuku, zoals in het filmpje, zijn open voor alle vechtsporten en zijn gebaseerd op de oude karate ‘challenge matches’. Boksen, stampen, ellebogen, kniestoten, kopstoten, trappen naar het kruis, worpen, en grondtechnieken zoals klemmen zijn toegestaan.

Wij kunnen veel leren van de  experten die zich hieraan wagen. Deze benadering is te vergelijken met Formule 1 waarbij de kennis van professionals gebruikt wordt om auto’s veiliger te maken. De experten van Rishinjuku ontwikkelen veilige trainingsmethodes gebaseerd op hun ervaringen. Daarom kunnen we veilig trainen en weten wat we trainen werkt voor zelfverdediging en het gevecht in competities. 

Onderzoek toont aan dat voor vrouwen zelfverdediging leren de beste aanpak is tegen seksueel geweld. Lees meer door op deze zin te klikken.

Kan je niet wachten om aan de slag te gaan? Klik dan maar snel door naar onze praktische informatie.