Instructeur

Zelfvertrouwen is belangrijk.  Dat begint met je mentaal en fysiek, veilig en sterk te voelen.  En dat kan je trainen!

facebook_cover_photo

Waarom met mij trainen?

Mijn onderzoek en trainings ervaringen van de Japanse krijgskunsten deel ik met iedereen bij SFDOJO, dus ook met jou.

Ik studeerde ook af als Licentiaat in de Japanologie aan de KULeuven met een thesis over karate.  Het Japans Ministerie van Onderwijs financierde mijn onderzoek over de geschiedenis van karate aan de Internationale Budo Universiteit in Japan.  Dit was onder de begeleiding van Prof. Matsui Kantaro, die onderzoek doet in de meerwaarde van Japanse krijgskunsten voor mensen met een beperking.

De wereld is mijn dojo.  Ik heb in Nigeria, België, Amerika, Italië, Australië, en Japan gewoond.  Ik ben op 9 jaar begonnen met met Judo.   Daarna deed ik verschillende karate stijlen.  (ShitoRyu in België, Shotokan in Italië, GojuRyu in Okinawa, en Ashihara in Japan.)  Verder heb ik de Australische Kudo branch, namelijk Japanse Mixed Martial Arts, mee helpen oprichten toen ik in 3 jaar in Sydney woonde.  Ik heb ook Shorinji Kempo en Aikido beoefend en getraind in gewapende krijgskunsten zoals Okinawaanse Kobudo, Iaido (zwaard) en Naginata (hellebaard); allemaal toen ik in  Japan woonde.  Ik bezoek nu nog wereldkampioenen in MMA (Mixed Martial Arts) in Europa en Japan die een karate achtergrond hebben om hun trainingsmethodes te bestuderen.

Ondanks zelf enkele fysieke limitaties te hebben streef ik ernaar om de beste versie van mezelf te zijn en te blijven trainen.  Ik geef wel les, maar blijf altijd leerling.

 

Filip Swennen

 

Gratis downloads van mijn onderzoeken

– aan de Internationale Krijgkunsten Universiteit, Japan: “The Evolution of Karate: From Secret Martial Art to Worldwide Cultural Sport” -> ThesisBudai

– kranten:

Krant     Krant 2

op de Kudo/Daido Juku official website

– Licentiaat thesis KULeuven Universiteit: Master thesis KUL

– aan de Universiteit van Sydney

 

Co-Instructeur: Johan Swennen

 

Vechtsport is reeds jaren een passie van mij.  Het begon in de lagere school met Judo. Vervolgens ben ik karate gaan doen bij Jos Robert, wat tot op heden de belangrijkste basis is. Verder heb ik sterke invloed gehad van Patrick McCarthy, wiens visies belangrijke inzichten leverde voor het  Self-defence aspect van karate.  In Oostende heb ik 1 jaar aikido getraind en bij Frans Stroeven heb ik de “advanced knife instructor” opleiding volbracht.

Als psycholoog heb ik een wetenschappelijke achtergrond in mensen motiveren. Kennis die ik dagelijks gebruik bij mijn werk, Het Gezonde Huis. Daar help ik namelijk mensen naar een gezonde levensstijl (beweging, voeding, stressmanagement en rookstop).

Samen met mijn broer Filip blijven we continu zoeken en exploreren naar verbetering gedurende de trainingen bij SFDOJO vzw.  Bij belangrijke invloeden verdient Filip Swennen dan ook zeker vernoemd te worden.  Niet enkel als broer maar ook als karateka en psycholoog kan ik beamen dat Filip Swennen bij SFDOJO vzw een goede visie en aanpak heeft ontwikkelt wat kwaliteit geeft. Er is meetbare vooruitgang, plezier en je leert er effectief je beter te verdedigen.

Johan Swennen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *